Kwint's blog

4
jun 2020

Hoezo ; “Laten we eens beginnen bij jouw voeten .”
Ik kom hier voor mijn schouderpijn hoor!

Last van terugkerende spierpijn en beweegbeperkingen ?
Heb je er wel eens aan gedacht dat die kunnen ontstaan omdat het skelet & de spieren niet anders kunnen dan doen wat ze nu doen ?

Massage, elke vorm, is een weldaad. Je kunt genieten, enige mate van pijn voor het goede resultaat verdragen en je weet uit ervaring hoe fijn het voelt na afloop.

Maar zeg eens eerlijk, spring je niet liever elke keer weer voor die weldaad de bank op ?
Zonder acute noodzaak. Zonder dat die nek, schouder, rug, heup, benen, knie of enkel telkens weer die professionele aandacht van iemand anders nodig heeft ?

Als dat prima voor jou is, van harte welkom. Ik regel het voor je.
Als je eens mee wilt leren van en met me, jouw beweegapparaat wilt leren kennen, up close & personal dat mooie stuk architectuur verkennen op afwijkingen (die het blijkbaar nodig heeft om jou op de been te houden , maar ergens vastloopt, telkens weer), boek dan een AIM -sessie.

Anatomie in beweging. Want hoe vaak lag jij al ergens op de behandelbank en kwamen de klachten terug zodra je weer gaat bewegen ?

Als alles in dat hele bouwwerk dan nauw samenhangt met elkaar, waarom dan niet eens bij die voeten beginnen; de basis van dat bewegende stuk bio-architectuur ?

De voet bestaat uit 26 botjes:

7 voetwortelbeenderen + 5 middenvoetsbeentjes + 14 teenkootjes.
Het voetskelet vertoont grote overeenkomsten met het handskelet.
Deze botten zijn via een hele hoop gewrichten met elkaar verbonden.
De voet is zowel in de lengte als in de breedte gewelfd.

Vraag: Jouw schoen pakt je voet in en dwingt alle botten en gewrichten in een fixed stand………. wat gebeurt er met die botten en spieren erbovenop denk je , zodra je gaat lopen ?

Ga eens staan. Ja nu. Waar is jouw gewicht; hielen? tenen ? Of in stilstand mooi verdeeld over een driepoot ?
Zodra je gaat lopen beweegt jouw hele massa zich in een soort S-vorm vanaf hiel naar grote teen.

MAGIC !

Zodra dat gebeurt, worden al jouw spieren, echt alle, in jouw lopen maximaal opgerekt en effectief weer aangespannen.

Is dat duurzaam en slim bewegen of niet ?

Zodra die voet mag gaan doen waarvoor hij ontworpen is, dan beweegt alles, echt alles, daarboven feilloos. En dat is best een bijzonder ingenieus ontwerp , in beweging.
Is het ontwerp uit het lood, veelal vanuit die basis; de voet, dan moet alles daar bovenop mee veranderen.

En dat is goed nieuws; verander iets in de voet en het hele lijf verandert mee. Snap je ? Net als in de plaat hierna, wij zijn ook een tensegrity structure ; verander iets in het ontwerp en alles past zich aan. Totdat het niet meer kan, dan loopt er iets vast, vermindert de mobiliteit, flexibiliteit en weerbaarheid. Bruggen gaan kapot, wij krijgen pijn of worden stijf.

Ons lijf is een tensegrity structure.
Net als bijvoorbeeld een brug.
Verander iets aan het ontwerp, dan verandert de hele spanningsintegriteit.
Pijn en beperkingen als gevolg.
Je bent minder sterk, soepel, weerbaar en flexibel.
#anatomytrains #anatoyminmotion

Bij AIM gaan we uit van 5 big rules:

Spieren verlengen alvorens ze samentrekken. Denk maar eens aan een pijl en boog of het weggooien van een bal.

Gewrichten initiëren beweging, spieren reageren

Alles beweegt zich rondom het centrum (Centre)

Perceived Centre dicteert beweging, houding , pijn en potentieel

Perfectie is ingebakken en pre-installedIn 2018 volgde ik de opleiding van Gary Ward, de grondlegger van AIM en het Flow Motion Model, nadat ik zijn boek “What the Foot ?”had stukgelezen. Anno 2020 leren we als internationale community nog steeds samen door. Fysiotherapeuten, trainers, podologen en meer lijf- en beweegwerkers en specialisten, die durven weg te bewegen van de specialisaties die ertoe leidden dat we het lijf als verzameling losse onderdelen gingen beschouwen.

“The aim of any therapeutic work undertaken is never to enter into an “I fix you : you fix me” relationship.
The goal of an AiM practitioner is simple: to help you to bring your own body into alignment and create an environment in which the healing can begin.
The human body is the ultimate healer – a title belonging to no therapist.”

Wil je zelf aan de slag, omdat je Gary al kent van onder andere
BBC’s Doctor in the house -serie ? Of de mooie testimonials over resultaten die hij samen met zijn cliënten wereldwijd bereikte.
Er zijn sinds mei 2020 2 online cursussen beschikbaar, belachelijk veel waarde voor een kleine investering, waarmee je aan de slag kunt.

Je vindt ze hier& hier voor maar 14,99.
Kwintessentieel staat hier ook in de lijst met AIM practitioners.

Werk je liever met mij, live in de praktijk of online ?
Bel of mail me desiree@kwintessentieel.nl 06 183 90 923

Ben je een professional en wil je meer weten ?
We hebben anno 2020 een kleine groep Nederlandse AIM-mers, bestaande uit fysio- & manueel therapeuten, podologen , personal trainers en sportmasseurs.
Samen met onze partners uit de hele wereld wisselen we kennis en ervaringen uit, en we leren samen door. Ik heb nog nooit zo’n actieve groep studenten/practitioners/professionals meegemaakt en ben er trots op er deel van uit te maken. En alles nog steeds onder de bezielde leiding van Gary, Chris & team.

2 reacties

 • John robberts

  22.07.2020 | Reply

  Hallo Desiree,

  Via de site van Anatomy in Motion ben ik bij jou terecht gekomen. Ben ook inmiddels fan van Gary Ward geworden door ook zijn boek What the Foot voor de zoveelste keer te hebben gelezen. Verder ook zijn al zijn online cursussen gekocht. Ook Closed Chain Bio-Mechanics: Lower Body deze week gekocht. Mijn achtergrond is o.a. sportmassage, triggerpointmassage, Bowentherapie, stoelmassage. Tot 2018 een eigen praktijk gehad. Uiteindelijk toch gekozen voor mij andere grote passie n.l. hardlopen. Sta vanaf 2008 wekelijks voor de groep als looptrainer en werk daarnaast ook in een hardloopspeciaalzaak. Omdat bodywork hoe dan ook mijn interesse blijft houden ,heb ik het idee dat ik met AIM hardlopers beter en sneller kan helpen dan het aanleren van de juiste looptechniek. Vandaar mijn vraag of ik ook deel mag nemen binnen jullie groep van Nederlandse AIM-mers ?
  Groet, John Robberts

  • Desiree Rosier

   22.07.2020 | Reply

   Hi John, wat leuk om te horen ! Ja, eindelijk ontstaat er ook hier in NL een leuke enthousiaste groep van AIMmers, met een rijke diversiteit aan achtergronden en professionele interesse en studie-zin.
   In september komen we voor ’t eerst bij elkaar en we wisselen in internationaal verband via het besloten forum en de online workshops ook wekelijks uit.
   Ik stuurde je een bericht met telefoonnummer via LInkedIN, let’s meet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek

Archief

Categorieën