Sportmassage

Renner

Wat: sportmassage conform NGS richtlijnen en klachtregelement

Aanpak: Intake en anamnese, incidentele behandeling of behandelplan

Technieken: Alle benodigde technieken die nodig zijn om u zo snel mogelijk weer optimaal en pijnvrij te laten presteren. Optioneel inclusief kinesiotaping als ondersteuning bij het sporten.

Resultaat: optimale bewegingsvrijheid, oplossen klachten door middel van behandeling en adviezen aangevuld met oefenadviezen.

Boek hier meteen uw afspraak

Consulten en behandelingen voer ik indien waardevol of gewenst graag in goed overleg met de betrokken behandelend geneesheer, huisarts of (sport-)fysiotherapeut uit.

squat

Over rekken en stretchen: over nut en noodzaak wordt nog altijd veel gezegd en geschreven. Mijn advies is het volgende: rek en stretch met beleid en alleen met warme spieren. Dus primair na de sportieve inspanning. Wil je effectief aan lengte en prestatie-gereedheid van spiergestel werken voor het sporten? -> gebruik de TriggerPoint Performance GRID bij voorkeur of een andere beschikbare foamroller. Hanteer: op lengte brengen van alle spieren in de myofasciale keten -> krachttraining geïsoleerd -> integratie training; kracht + coördinatie + balans + uithoudingsvermogen -> Sport -> sportmassage of GRID zelfbehandeling. Dus kun je kiezen voor simpel rek & stretch of gebruik van de professionele GRID foamroller? Kies de laatste.

TPP GRID

Core stability trainen? Hiervoor kun je ook gebruik maken van het SMRT-Core programma (en de microcycles per spiergroep) met gebruik van de GRID. Voordeel: train effectiever zonder apparaten en waar je maar bent. Kijk hier bijvoorbeeld naar werken aan de Quadriceps. 

Kijk hier voor instructies bij blessures van Sportzorg.nl

Sportmedisch onderzoek nodig? Ik beveel het  SMA in Leiden aan.

Interesse in Sportvasten? Kijk hier eens. Let op! Het doel van sportvasten is het metabool switchen van glycolytische naar oxidatieve vetverbranding in met name de type 2a-spiervezels. Sportvasten is daarmee een trainingsprogramma en geen dieet.

Tweets

Contact

    • 0618390923 SMS of WhatsApp
    • www.kwintessentieel.nl
    • Flevoweg 12C
      2318 BZ Leiden Locatie Fijn! Leiden Gratis parkeren. Tip: parkeer bij Gamma om de hoek.