Kwint's blog

18
Dec 2015
Posted By: In: Uncategorized, 0 Comments

De SPIRE, ik spotte hem via een E-Health blog en mocht hem testen. Ademhalen, het lijkt zo simpel, daar heb je toch geen hulp bij nodig? Ik daag je uit.  Als duiker en student-freediving (en wannabee trompettist) leer ik nog steeds bij. En laat me je hier 1 van de belangrijkste lessen doorgeven die ik leerde; adem langer uit dan in.

  • Probeer het maar eens; adem 3 tellen in, hou vast en adem 6 tellen uit (of 2 * 6 als je dat kunt). Wat gebeurt er nu in het lijf? Je drukt op de Reset -knop en triggert het lijf tot loslaten van relax hormonen. Instant succes. Van Fight&Flight naar Rest&Digest status in een oogwenk.
  • Hij werkt samen met een APP of de IPhone (ik heb een goedkopere refurbished ervoor aangeschaft, Android versie volgt). Spire heeft nog veel meer features, zoals monitoren van status Calm, Stressed en Focus  en heeft een stappenteller ingebouwd.
  • Maar de klap op de vuurpijl en mijn trigger voor aanschaf was de directe feedback op gedrag; een melding en een buzz op mijn ‘laatste diepe ademhaling‘. Adem een tijdje hoog in de borst en overbelast spieren. Adem een tijdje hoog frequent en raak in een staat van survival, het lijf denkt dat je in levensgevaar bent met alle gevolgen van dien en een immense energie-lek als gevolg.

Meer weten? Vraag me ernaar, ik draag hem dagelijks en ben er blij mee.

SPIRE breathing buddy

SPIRE, life saver Directe feedback op ademhalings patronen

Sorry no comment yet.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoek

Archives

Categories