Ontspanningsmassage

massagehands

Wat:                  Ontspanningsmassage bestaat uit primair technieken uit de Zweedse of klassieke massage. U mag rekenen op alle andere technieken die ervoor zorgen dat u ontvang wat u verlangt.
 Boek hier meteen uw afspraak in.

Mijn aanpak: Mijn aanpak is ritmisch & stevig en met gebruik van mooie en verwarmde olie, met geur naar keuze uit de Pino-lijn. Klassieke muziek op de achtergrond. Na afloop kunt u een fles lichaamsolie uit dezelfde lijn mee naar huis nemen.

Technieken:  Effleurages, petrisages en tapotages aangevuld met fricties, compressie- en vibratietechnieken.

Resultaat:       Naast het ontspannen van spieren kan massage ook gebruikt worden om tot algehele ontspanning te komen. Rustig uitgevoerde massagetechnieken richten de aandacht op het lichaam en geven een prettig gevoel. Dit heeft ook een positief effect op het overbezette brein. Er ontstaat naast lichamelijke ook geestelijke ontspanning en rust. Ontspanningsmassage kan een steun zijn tijdens of na moeilijke periodes zoals afvallen, een nieuwe baan, een drukke fase in een project, bij burn-out, etc.

Ik zorg na afloop voor een glas water. Als u nog plannen heeft voor de dag of avond, kan ik uw lichaam vrij maken van olieresten met een licht citrus-geurende emulsie, die u weer fris en ontspannen op pad laat gaan.

Serotonine

Wist u dat onder invloed van massage de neurotransmitters en hormonen serotonine en dopamine vrijkomen? Deze twee neurotransmitters zijn nodig voor een prettige stemming, een goed leervermogen en dienen om het slapen te bevorderen.

En wist u dat serotonine  onder andere het dag-nacht ritme beïnvloedt en helpt u prettig te voelen ? Wat veel mensen echter niet weten is dat serotonine nog veel meer belangrijke lichaamsfuncties heeft, en dat een tekort aan serotonine kan leiden tot ongezond eten en eetbuien, met overgewicht en allerlei aanverwante ziektes en aandoeningen tot gevolg.

promweb frog relax

Wist u dat stress bijvoorbeeld rechtstreeks de hersenen beïnvloedt door het vrijgeven van de chemische boodschapper “cortisol”. Onder normale omstandigheden kan cortisol geen kwaad, maar wanneer deze neurotransmitter voortdurend wordt aangemaakt zal dit proces verzurend werken op de spieren, omdat ze door chronische stressreactie, voortdurend in spanning staan zonder actie te leveren. Daarnaast zorgt cortisol ervoor dat de hartslag wordt verhoogd, waardoor het hart wordt belast, waardoor de longen extra worden belast en de bloedsomloop en daarmede ook de spijsvertering. Een hoog cortisol zal uiteindelijk leiden tot een verzwakt immuunsysteem.

Tweets

Contact

    • 0618390923 SMS of WhatsApp
    • www.kwintessentieel.nl
    • Flevoweg 12C
      2318 BZ Leiden Locatie Fijn! Leiden Gratis parkeren. Tip: parkeer bij Gamma om de hoek.