Myofascial release & GRID roller

anatomy-trains1Wat: myofascial release en self-myofascial release met de GRID van TriggerPointTherapy

Aanpak: analyse van uw klacht, basis lichaams-houding en bewegingsanalyse in relatie tot de klacht(en), bepalen mogelijke oorzaak en plan, in serievorm. Speciale aandacht gaat naar ‘locked long + locked short’ spieren/spiersets.

Technieken:basis manuele technieken, met of zonder uw actieve participatie, gericht op het ‘verlossen’

Resultaat: combinatie van stap voor stap verbeteringen en instant verlichting van klachten. Veelal bemerkt u direct na de ingreep van een gebied ‘verlichting’/ruimte’ in het gebied, meer ‘lucht’, betere aansturing en sensitiviteit.

BOEK HIER UW AFSPRAAK

Meer weten? Lees dan verder en bekijk de links. Of boek hier meteen een afspraak en vraag om informatie en een korte demo.

Belangrijke adviezen: beweeg, beweeg, beweeg + beweeg in ieder geval 5 minuten per uur bij zittend werk + ’s ochtend uitrekken als een katachtige doet + drink 1,5/2 liter water per dag + adem op een goede manier. Waarom? Allen afzonderlijk en gezamenlijk zijn dit lifesavers. Krachttraining en goede voeding volgen deze belangrijke activiteiten op de voet.

Wat achtergrondinformatie over Anatomy Trains en de myofascial release methode Tom Myers.

Fascie (Latijn: fascia) is een bijzonder bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten. Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Deze nieuwe manier van kijken naar de anatomie van de mens, wereldwijd her-ontdekt de  medische wetenschap de rol en het belang hiervan,  is ontwikkeld door de Amerikaanse anatomie docent Gil Hedley, Ph.D. Zijn collega Tom Myers, van Kinesis, heeft deze inzichten vertaald naar de ‘Anatomy Trains’. In de nieuwe opleidingen Myofasciale Therapie komen zowel de dissecties van Gil Hedley als de myofasciale ketens (Anatomy Trains) van Tom Myers uitgebreid aanbod.

Anatomy Trains 2

Wat is Myofasciale Therapie?

Myofasciale Therapie is gericht op de behandeling van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De diagnostiek bestaat uit analyse van de bewegingspatronen van gewrichten, palpaties van myofasciale structuren en beoordeling van de onderlinge samenhang. Doelstelling is het verbeteren van de gewrichtsfuncties door verbetering van de myofasciale samenhang. Myofasciale Therapie werkt met manuele sturings- en releasetechnieken van fasciale structuren en specifieke ketenoefeningen.

Drie belangrijke begrippen hierbij zijn

1) het beschouwen en behandelen van klachten, beperkingen en pijn in samenhang. Hiernaast bijvoorbeeld de zogenaamde Deep front line; alle spieren in deze ‘train’ bevinden zich in hetzelfde fascie-systeem of -keten. Geen spier werkt zonder anderen en zonder anderen te beïnvloeden.

2) Tensegrity of spannings -integriteit, (mijn hoog-over vrije vertaling voor u): triggerpoints of andere issues in het systeem, beinvloeden het hele systeem en brengen het hele systeem uit balans. Tensegrity is een samentrekking van de engelse woorden ‘tensional’ (door trek) en ‘structural integrity’ (constructieve integriteit). De naam geeft aan dat een tensegrity één geheel is door een evenwicht tussen trek- en drukkrachten. Een skelet kan niet zelfstandig staan. Een skelet met spieren er aan bevestigd evenmin. Pas na het ‘verpakken’van spier-keten-systemen in een myofascie-systeem zoals hier links boven kan er worden samengewerkt en gecommuniceerd. Stelt u zich voor wat er gebeurt in het hele systeem als er 1 stukje spier is geblesseerd of een triggerpoint bevat…

3) Melting the fuzz, Dr Gill Hedley video, (let op; video bevat beelden van een lichaam op de snijtafel)

Sinds mijn opleiding AT I en II bij Incitus in Groningen in 2013 pas ik diverse ingrepen succesvol toe in de praktijk. In 2014 studeer ik verder en wissel ik regelmatig uit met andere professionals. Zowel behandelaars die volgens de methode Meyers werken als anderen die ook de fascie en spierketens in samenhang als focus kozen maar met andere methoden werken.

Tweets

Contact

    • 0618390923 SMS of WhatsApp
    • www.kwintessentieel.nl
    • Flevoweg 12C
      2318 BZ Leiden Locatie Fijn! Leiden Gratis parkeren. Tip: parkeer bij Gamma om de hoek.