Eet je gezond

Wist je dat voeding emoties , gedrag , spierconditie, fysiek en mentaal presteren beïnvloeden?

veggies

Klinkt logisch toch? De juiste benzine en olie in de motor van jou auto daar sta je zeker bij stil.

Met ingang van 2017 kan ik u nog beter adviseren over voeding , een gezond gewicht, soepele spieren en een heldere geest.
De Beroepsvereniging vertelt u hier wat u van mij mag verwachten tijdens uw bezoek. Wilt u eerst overleg over uw behoeften? Bel of mail me gerust.

De relatie tussen voeding & emotie, voeding & spieren, voeding & brein staat vast en is een complex geheel.
Voer voor specialisten eigenlijk. En gelukkig zijn die er.

Maar is gewoon gezond eten dan niet goed genoeg meer?
Zeker wel. Maar, wat is dat eigenlijk?
Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende meningen en adviezen, voedingspatronen en richtlijnen.
Wat is goed voor jou?

fruit

Misschien hoorde je al eens over Magnesium a.k.a de Spark of life?
Een heel mooi goedje dat ik koester. Daarom koos ik voor enerzijds (voeten)baden, olie en gel waarmee we ook werken in de praktijk. Vraag naar een lekkere voetpakking tijdens de massage. En ook via de voeding krijg je gemakkelijk wat binnen voor die spark. Kijk hieronder maar eens.

magnesium

Mondvol of Mindfull eten ?
Iets van deze tijd of van alle tijden?
Hoe je er ook over denkt…..denk er eens over na.
Sta er eens bij stil.
Mindful eten is een verandering in je manier van leven, niet in je kwaliteit van leven. Pavel beschrijft in zijn boek 141 oefeningen die je kunnen helpen je eetgewoonten te veranderen. Als en zodra je iets wilt veranderen in jouw manier van eten, bekijk dit boek eens. Alles is gedrag, eens?
Mindfull etenToegankelijk. Inspirerend. Praktisch.

Adviseren doe ik niet altijd alleen.
Ik vertel je wat ik weet en geef je een kickstart, advies, tips en informatie.
En kan een periode jouw stok-achter-de-deur zijn. Als gecertificeerd fitVak fitness trainer, voedingsconsulent en sportmasseur mag je inzicht, kennis en ervaring van me verwachten, die ik met plezier voor jouw doel inzet.

Wil je een stap verder, dan gaan we samenwerken met een orthomoleculair therapeut of klinisch psycho-neuro-immunoloog zoals mijn partners van Melioro Carmen de coach of Samen Gezond en Fit bijvoorbeeld.
Want die pakken die voedings-puzzel op celniveau aan. Curatief, bij ziekten dus en preventief.
Want reken er maar op dat we allemaal kunnen optimaliseren en ons immuunsysteem (het leger of het systeem in ons organisme dat gezondheid en welbevinden bewaakt en helpt behouden) komt elke dag onder druk. En kan zorgen voor sluimerende ziekten, nare aanhoudende klachten, weglekken van energie en onomkeerbare schade.
Wist je dat het immuunsysteem al actief wordt als je iets in je mond stopt ? Slim ontworpen, want je weet maar nooit wat er in dat hapje zit dat schade kan toebrengen.

KPNI

En wil je zelf eens spelen met wat een verandering in gedrag, bewegen en/of voeding, met jouw lijf doet? Dan kun je nu ook overwegen eens met de MyMicroZoo challenge aan de slag te gaan.

You've got a trillion friends in low places: Bacteria in the gut may protect against viruses by signaling to your immune system their presence.

You’ve got a trillion friends in low places: Bacteria in the gut may protect against viruses by signaling to your immune system their presence.

Happy Hormones nodig?
Zelfs dat beïnvloed je ook met voeding . En vice versa dus.  Je kunt je ongelukkig eten dus.
Ik leg je uit hoe je dat voorkomt.  En begin eens met omhoog kijken en een grote grijns; dat triggert ook al iets in jouw brein , probeer het maar. Nu.

Happy hormones

Wat kan ik nog meer zelf al doen?
Heel veel. Kijk hier bijvoorbeeld eens naar; voeding voor detoxGeef je lijf eens een tijdje rust en ga voelen wat er gebeurt met jouw energie. Dit is een simpele manier, wat let je? Geen dieet of regime  dus, gewoon gezond eten met je verstand om wat meer energie en vitaliteit te vergaren.

Aan de slag ermee? Contact me en we bespreken wat jij nodig hebt.
Samen werken met mij en als je wilt mijn partners aan jouw gezondheid en energie via voeding, slimme tips en spieren die doen wat jij wilt.

Goed om te weten:

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. De Commissie Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad heeft in achtergronddocumenten de stand van wetenschap samengevat over het verband tussen voedingsstoffen, -middelen en -patronen en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten.

Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid.
Meer informatie over de beroepsvereniging : https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/65/Waarom-de-BGN-gewichtsconsulent.html

 

Happy gut, Happy body, Happy you.